klik laminaat leggen

Kliklaminaat leggen

Kliklaminaat leggen is erg gemakkelijk. Vaak kunt u het kliklaminaat leggen zelf of anders is er meestal wel iemand in uw omgeving die dit voor kan doen. Dit scheelt u weer geld. Kliklaminaat is een prima vorm van laminaat dat populair blijft. Zorg ervoor dat wanneer u kliklaminaat leggen zelf wil doen u zich hierin eerst verdiept. De voorbereiding is bij het leggen van laminaat van groot belang. U moet de juiste spullen in huis hebben voor kliklaminaatleggen zodat u er lang plezier van heeft.

Voorbereiding kliklaminaat leggen

Wij bieden een breed aanbod in (klik)laminaat. Ondanks dat wij zelf geen laminaat leggen hebben wij wel onze connecties. Geadviseerd wordt om eerst eens in uw eigen vrienden/familie kring te kijken. Vooral kliklaminaat leggen is vrij simpel. Kliklaminaat leggen is dan ook vaak iets waar u gemakkelijk iemand voor kunt vinden. Ondanks dat kliklaminaat leggen makkelijk is raden wij u aan u er eerst er in te verdiepen. Kijkt u eens naar de onderstaande 5 stappen.

Kliklaminaat leggen in 5 stappen

  • Stap 1: De ondergrond. Zorg ervoor dan de ondergrond vlak, schoon, droog en stofvrij is. Een goede ondergrond is essentieel bij kliklaminaat leggen
  • Stap 2: Warmte- en geluidsisolatie. De ondervloer heeft een vochtwerende en geluiddempende functie. Bedek betonnen ondergrond met dampdichte ondervloerfolie. Vervolgens een ondervloer die warmte isolerend is. Indien nodig kunt u een derde laag met geluiddempende platen leggen. Dit is in veel gevallen niet nodig bij kliklaminaat leggen (Let op de deurhoogte!).
  • Stap 3: Het kliklaminaat. Begin in een hoek van de langste zijde bij kliklaminaat leggen. Bedenk het patroon waarin u het kliklaminaat leggen wil. Voor een goede eindresultaat is het van groot belang dat de eerste twee rijen perfect op elkaar aansluiten. Anders kan het mogelijk scheeflopen.
  • Stap 4: Vormen. Tijdens het leggen van laminaat kom je verschillende obstakels tegen zoals verveleden hoekjes. Maak hierbij gebruik van een profiel mal. Dit apparaat leg je langs het obstakel, daarna teken je dit op het laminaat. Zo is het gemakkelijk te zagen.
  • Stap 5: De plinten. Een laminaatvloer heeft ruimte nodig. Plinten mag je daarom niet op de vloer vastzetten. Houdt u daarom minimaal 1mm ruimte over. Plakplintjes kunnen echter wel op de vloer bevestigd worden.

Alles wat u moet weten over laminaat en hoe het moet worden gelegd.
Kom eens kijken in onze showroom van maar liefst 1000m².
U kunt hier terecht voor deskundig advies over uw laminaatvloer
Stel eventuele vragen via ons contact formulier