klik laminaat

Klik-laminaat

Klik-laminaat is tegenwoordig een veel voorkomende vorm van laminaat. Dit omdat deze gemakkelijk is om te leggen en daarnaast van goede kwaliteit. Doordat de planken van klik-laminaat gemakkelijk in elkaar te klikken zijn heeft u geen last meer van lijm. Het klik-laminaat sluit perfect op elkaar aan. Daarnaast kunt u na het leggen er gelijk op lopen. Dus geen wachttijd meer tot de lijm perfect gedroogd is. U kunt er gelijk van genieten. Klik-laminaat is in principe gemakkelijk om zelf te leggen. Dat is dan ook een van de voordelen van klik-laminaat. Wanneer u graag zelf in huis klust is laminaat dat handig vast is te klikken dan ook ideaal voor een snel en mooi resultaat.

Waar houd ik rekening mee bij klik-laminaat?

Ondank dat de planken gemakkelijk in elkaar te klikken zijn is het van belang dat bij de aanschaf van klik-laminaat op een aantal zaken wordt gelet. Er zijn vele soorten en merken in klik-laminaat. Deze merken kunnen sterke overeenkomsten hebben. Echter zijn de verschillende planken klik-laminaat vaak niet te combineren. Ze zijn dan niet vast te klikken. Ook de ondergrond is van groot belang. Dit is de belangrijkste schakel tussen de grond en het laminaat. Wanneer de ondergrond niet goed is zal uw laminaat sneller beschadigen en ligt het niet goed. Een ander puntje van aandacht is de manier waarop u het klik-laminaat gaat leggen. Daar moet u van te voren goed over nadenken. Wanneer u het laminaat in de lengte legt zal uw kamer langer lijken dan wanneer uw het klik-laminaat in de breedte legt.

Reiniging en behandeling van klik-laminaat

Klik-laminaat is erg geschikt wanneer u een vloer wilt die gemakkelijk is te onderhouden. Laminaat is erg hygiënisch en gemakkelijk te behandelen. De vloer is gewoon schoon te houden door middel van een stofzuiger of stoffer. Zitten er vieze vlekken op uw laminaat? Bijvoorbeeld door natte schoenen en eten dat is gemorst. Geen probleem! Dit gemakkelijk schoon te maken met een vochtig doekje. Het is belangrijk dat u de doek goed uitwringt. De vloer mag niet te nat worden, dit is niet goed voor het klik-laminaat. Wanneer er hardnekkig vuil op zit is het aan te raden dit te verwijderen met reinigings- of behandelingsmiddelen die speciaal voor laminaat zijn. Dit om te voorkomen dat u het verergerd of het klik-laminaat beschadigt.

Alles wat u moet weten over laminaat en hoe het moet worden gelegd.
Kom eens kijken in onze showroom van maar liefst 1000m².
U kunt hier terecht voor deskundig advies over uw laminaatvloer
Stel eventuele vragen via ons contact formulier